Öğrencilerimizin Dikkatine!

Sevgili Öğrencilerimiz;

Bildiğiniz üzere tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) salgınının ülkemizde de görülmesiyle birlikte 12 Mart 2020 tarihinde Cumhurbaşkanlığımızın yayınladığı genelge ile Üniversitelerimizde eğitim öğretime kısa bir süre ara verilmişti.  Yükseköğretim Kurulu’ nun tüm üniversiteler genelinde yaptığı yoğun çalışmalar neticesinde, tüm Türkiye genelinde uzaktan eğitim yolu ile eğitim öğretime devam edilmesine karar verilmiştir.

İstanbul Rumeli Üniversitesi, tüm hazırlıklarını kısa bir süre içinde tamamlamış ve Uzaktan Eğitim Müdürlüğü (UZEM ) bünyesinde 23 Mart 2020 tarihi itibariyle Digital Platform üzerinden, canlı dersler ile eğitim öğretime başarılı bir şekilde yeniden başlamıştır.

26 Mart 2020 tarihinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının yaptığı basın açıklamasında 2019-2020 Eğitim Öğretim Dönemi Bahar yarıyılında bir araya gelemeyeceğimizi ve dönemi online eğitim ile tamamlayacağımızı hep beraber öğrenmiş bulunuyoruz.

Bu açıklamadan sonra toplanan Üniversitemiz senatosu daha önce akademik takvimde ilan edilmiş olan ara sınav tarihleri erteleme kararı almıştır. Ara dönem ve Dönem sonu sınavlarınızın ne zaman ve nasıl uygulanacağı hususunda gerekli çalışmalar Rektörlüğümüzce yapılmakta olup en kısa zamanda ilan edilecektir.  Uzaktan eğitim yöntemiyle verilemeyen uygulama, proje gibi derslerle ilgili yaz öğretimi takvimi de Yükseköğretim Kurulu’nun belirttiği tarih aralıklarına uygun şekilde hazırlanıp ilan edilecektir.

Sevgili öğrencilerimiz, Online eğitim sürecinde ders ve ödevlerinize gereken ilgiyi göstermenizi önemle rica ediyoruz. Tüm dünyada ve ülkemizde geçirdiğimiz bu sıkıntılı günleri en iyi şekilde atlatabilmek için İstanbul Rumeli Üniversitesi ailesi olarak sizlerle el eleyiz ve görevimizin başındayız. Sizleri eksiksiz bir şekilde bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Lütfen Rumelili,  Online eğitim ile evinde kal, Güvende kal,

Sevgilerimle,