Göç, Kentsel Gelişim ve Kentsel Yaşanabilirlik Projesi

İstanbul Rumeli Üniversitesi Küresel Politikalar Araştırma ve Uygulama Merkezi (RUPAM) olarak; Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA)-WALD ile "Göç, Kentsel Gelişim ve Kentsel Yaşanabilirlik Projesi" için karşılıklı işbirliği imza protokol töreni 27 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleştirildi.

Proje kapsamında İstanbul, Midilli ve Suriye’de gerçekleştirilecek saha araştırmalarında elde edilen veriler, çalıştaylarla değerlendirilecek ve 5 (beş) farklı kentte ve Midilli’de gerçekleştirilecek çalıştaylar; yerli ve yabancı bilim insanlarını ve uluslararası kuruluşları bir araya getirecek.

Günümüzde Kentsel Gelişim ve Kentsel Yaşanabilirliği özellikle iç ve dış göç bağlamında ele alacak projenin 3. etabında “Uluslararası Kentsel Gelişim ve Kentsel Yaşanabilirlik Zirvesi” düzenlenecektir.

UCLG Genel Sekreteri Mehmet Duman ve İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Dodurka tarafından imzalanan anlaşma kapsamında ayrıca 30 öğrencimize de staj imkanı sağlanacaktır.

Designneuro